Opis forum
Mam pomysł! Widzę, że jednak I(spacja)am zajmie 4 znaki co znaczy że nam ich trochę mało zostało a jeszcze trzeba zmienić kolor w zależności od stanowiska zajmowanego w drużynie więc Matix wymyślił, że zamiast zmieniać kolor dodawało by się jakieś znaczki a barwa literki pozostawała by ta sama np. społeczność ma 2 gwiazdki **
a klan jedną * Zaoszczędziło by to trochę miejsca 2 gwiadki zajmują 2 znaki, kod koloru + literka zajmuje 5 znaków.
Ostatnio edytowany przez Matix (2009-06-30 08:26:20)
Użytkownik

no ja w dalszym ciagu jestem za apostrofem (oze i nie gramatyczne) ale kto powiedzial ze musi byc gramatyczne.... w zyciu uzywa sie roznych "zabaw" słowem czy w reklamie czy w mowie potocznej wiec nie przykladlabym wiekszego znaczenie do tego '
i am
i'm
niby gramatycznie ok ale w tagu wyglada ubogo
i'am i tak kazdy odczyta to jak nalezy a jak ktos bedzie mial z tym problem to trudno o nazwe RTA malo kto sie pyta RTA i juz bardziej dociekliwi wiedza co oznacza "rule them all"
wiec moaj propozycja pozoostaje bez zmian GLOSOWAC NA WILKA ^^
Anetko a czemu takie czarne to wszystko ? troche koloru radosci do tego tagu no chyba ze zamieniamy PKS na karawan ^^
Co do tagu kolory znaczkow czyli apostrof i kolko zostawilby do wyboru a odroznieniem klanu od spolecznosci to kolko zrobic lub jakis znaczek ( jak mowil vib niektorzy chca sobie zrobic ladny nick np niebieski a tag jest zielony i ni cholery to nie pasuje)
IAM* - kaln
IAM** - 2 sqad
tak czy inaczej jakis kolor pasowalo by dac
kolor zajmuje od 2 do 4 znaczkow np $f lub $fd .....
czyli mamy dostepnych lacznie 45 znaczkow
z czego 25 idzie na tag zostaje 20 na nick ( bez apostrofu jest troszku wiecej 29 znakow na nick) ale zobacz nizej:
$s$w$fffі$bd0´$fffам$bd0。mysle ze jest miejsce
ktos bedzie mial dluzszy nick?
DOBRA TO O USUWANIU f Z KOLORU NIEKATULANE W TM NIE DZIALA
zeby zrobic bialy kolor starczy dac $f lub ff czyli mzoemy zaoszczedzic na tym od 2-4 znaczkow jeszcze
pozatym ja to widze tak : jakbym chcial kupic samochod a bylby tylko w 1 kolorze a odrozniikiem od samochpdu kowalskiego bylo by to ze ja mam TDI a on TDIi na tylnej klapie
Ostatnio edytowany przez czarnywilk (2009-06-30 10:22:29)
Silny umysł Wilka i jego siła przebicia...
Może być apostrof
Kolor- ja po prostu bardzo lubię czarny i czerwony :-)
Myślę, że zniosę każdą kombinację kolorystyczną, jeśli nie będzie w niej żółtego, pomarańczowego i RÓŻOWEGO ^^
powiem tak...
popieram Wilka, jeśli chodzi o apostrof: albo tag ma być ładny albo gramatyczny, i MatiX dobrze prawi, może być jeden kolor taga, z wyróznikiem, że np kółeczko klan, a jakiś inny znaczek - społeczna rezerwa (sic!)... wersja Wilka tagu bardzo mi się podoba i chciałbym taki nosić, kolor nicka dowolny
I TERAZ APEL: pośpieszmy się!! dużo graczy bezdomnych czeka na rozsądną propozycję ( m.in rozbitkowie z FC...! )
albo umówmy się, że pójdą wszyscy na kompromis, a w zaciszu domowym, w pracowni na strychu każdy będzie sobie opracowywał megabombastycznozajefajniacki tag i spotkamy się za miesiąc, by spokojnie przy kawce i ciastkach debatować sobie o priorytetach i wartościach estetycznych ....
BŁAGAM! ZJEDNOCZMY SIĘ WRESZCIE! I DO DZIEŁA! NADEO CZEKA!
utopjec napisał:
powiem tak...
popieram Wilka, jeśli chodzi o apostrof: albo tag ma być ładny albo gramatyczny, i MatiX dobrze prawi, może być jeden kolor taga, z wyróznikiem, że np kółeczko klan, a jakiś inny znaczek - społeczna rezerwa (sic!)... wersja Wilka tagu bardzo mi się podoba i chciałbym taki nosić, kolor nicka dowolny
I TERAZ APEL: pośpieszmy się!! dużo graczy bezdomnych czeka na rozsądną propozycję ( m.in rozbitkowie z FC...! )
albo umówmy się, że pójdą wszyscy na kompromis, a w zaciszu domowym, w pracowni na strychu każdy będzie sobie opracowywał megabombastycznozajefajniacki tag i spotkamy się za miesiąc, by spokojnie przy kawce i ciastkach debatować sobie o priorytetach i wartościach estetycznych ....
BŁAGAM!ZJEDNOCZMY SIĘ WRESZCIE! I DO DZIEŁA! NADEO CZEKA!
No to ciach!!!!
Wzór powiedzmy, że wybrany
co do koloru, to wy wybierajcie, bo ja mam w tej kwestii umysł ograniczony do czerni i czerwieni xD
Użytkownik
Annette napisał:
utopjec napisał:
powiem tak...
No to ciach!!!!
co do koloru, to wy wybierajcie, bo ja mam w tej kwestii umysł ograniczony do czerni i czerwieni xD
jesli chodzi o kolor (czerwony i czarny) to w takiej bieliznie jak najbardziej ci pasuje ^^
Wiec jak mowi utop wybierzmy dzis jakis tag mniej wiecej a przez miesiac bedziemy sobie dyskutowac powoli i na spokojnie co by mozna poprawic
czarnywilk napisał:
Annette napisał:
utopjec napisał:
powiem tak...
No to ciach!!!!
co do koloru, to wy wybierajcie, bo ja mam w tej kwestii umysł ograniczony do czerni i czerwieni xDjesli chodzi o kolor (czerwony i czarny) to w takiej bieliznie jak najbardziej ci pasuje ^^
Wiec jak mowi utop wybierzmy dzis jakis tag mniej wiecej a przez miesiac bedziemy sobie dyskutowac powoli i na spokojnie co by mozna poprawic
Hmm czy wiesz coś na temat mojej bielizny?
Użytkownik
Annette napisał:
Hmm czy wiesz coś na temat mojej bielizny?
niestety nie ale mam bujna wyobraznie ^^