Nazwa forum

Opis forum

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Moda

#46 2009-06-30 08:24:57

Matix

Użytkownik

6833140
Punktów :   

Re: propozycja tagu

Mam pomysł! Widzę, że jednak I(spacja)am zajmie 4 znaki co znaczy że nam ich trochę mało zostało a jeszcze trzeba zmienić kolor w zależności od stanowiska zajmowanego w drużynie więc Matix wymyślił, że zamiast zmieniać kolor dodawało by się jakieś znaczki a barwa literki pozostawała by ta sama np. społeczność ma 2 gwiazdki **
a klan jedną *  Zaoszczędziło by to trochę miejsca 2 gwiadki zajmują 2 znaki,  kod koloru + literka zajmuje 5 znaków.

Ostatnio edytowany przez Matix (2009-06-30 08:26:20)

Po co to czytasz?        »»матіx³««〞 

#47 2009-06-30 09:02:29

czarnywilk

Użytkownik

Punktów :   

http://img146.imageshack.us/img146/2626/iam.jpg

no ja w dalszym ciagu jestem za apostrofem (oze i nie gramatyczne) ale kto powiedzial ze musi byc gramatyczne.... w zyciu uzywa sie roznych "zabaw" słowem czy w reklamie czy w mowie potocznej wiec nie przykladlabym wiekszego znaczenie  do tego '

i am
i'm

niby gramatycznie ok ale w tagu wyglada ubogo

i'am i tak kazdy odczyta to jak nalezy a jak ktos bedzie mial z tym problem to trudno o nazwe RTA malo kto sie pyta RTA i juz bardziej dociekliwi wiedza co oznacza "rule them all"

wiec moaj propozycja pozoostaje bez zmian GLOSOWAC NA WILKA ^^

Anetko a czemu takie czarne to wszystko ? troche koloru radosci do tego tagu no chyba ze zamieniamy PKS na karawan ^^

Co do tagu kolory znaczkow czyli apostrof i kolko zostawilby do wyboru a odroznieniem klanu od spolecznosci to kolko zrobic lub jakis znaczek ( jak mowil vib niektorzy chca sobie zrobic ladny nick np niebieski a tag jest zielony i ni cholery to nie pasuje)

IAM* - kaln
IAM** - 2 sqad

tak czy inaczej jakis kolor pasowalo by dac

kolor zajmuje od 2 do 4 znaczkow  np $f lub $fd .....

czyli mamy dostepnych lacznie 45 znaczkow

z czego 25 idzie na tag zostaje 20 na nick ( bez apostrofu jest troszku wiecej 29 znakow na nick) ale zobacz nizej:

$s$w$fffі$bd0´$fffам$bd0。mysle ze jest miejsce

ktos bedzie mial dluzszy nick?

DOBRA TO O USUWANIU f Z KOLORU NIEKATULANE W TM NIE DZIALA

zeby zrobic bialy kolor starczy dac $f lub ff czyli mzoemy zaoszczedzic na tym od 2-4 znaczkow jeszcze

pozatym ja to widze tak : jakbym chcial kupic samochod a bylby tylko w 1 kolorze a odrozniikiem od samochpdu kowalskiego bylo by to ze ja mam TDI a on TDIi na tylnej klapie

Ostatnio edytowany przez czarnywilk (2009-06-30 10:22:29)

#48 2009-06-30 09:48:53

Annette

Użytkownik

Punktów :   

Silny umysł Wilka i jego siła przebicia...

Może być apostrof

Kolor- ja po prostu bardzo lubię czarny i czerwony :-)

Myślę, że zniosę każdą kombinację kolorystyczną, jeśli nie będzie w niej żółtego, pomarańczowego i RÓŻOWEGO ^^

#49 2009-06-30 10:03:21

utopjec

Administrator

Punktów :   

powiem tak...
popieram Wilka, jeśli chodzi o apostrof: albo tag ma być ładny albo gramatyczny, i MatiX dobrze prawi,  może być jeden kolor taga, z wyróznikiem, że np kółeczko klan, a jakiś inny znaczek - społeczna rezerwa (sic!)...  wersja Wilka tagu bardzo mi się podoba i chciałbym taki nosić, kolor nicka dowolny

I TERAZ APEL: pośpieszmy się!! dużo graczy bezdomnych czeka na rozsądną propozycję ( m.in rozbitkowie z FC...! )
albo umówmy się, że pójdą wszyscy na kompromis, a w zaciszu domowym, w pracowni na strychu każdy będzie sobie opracowywał megabombastycznozajefajniacki tag i spotkamy się za miesiąc, by spokojnie przy kawce i ciastkach debatować sobie o priorytetach i wartościach estetycznych ....

BŁAGAM!  ZJEDNOCZMY SIĘ WRESZCIE! I DO DZIEŁA!  NADEO CZEKA!

#50 2009-06-30 10:11:38

Annette

Użytkownik

Punktów :   

utopjec napisał:

powiem tak...
popieram Wilka, jeśli chodzi o apostrof: albo tag ma być ładny albo gramatyczny, i MatiX dobrze prawi,  może być jeden kolor taga, z wyróznikiem, że np kółeczko klan, a jakiś inny znaczek - społeczna rezerwa (sic!)...  wersja Wilka tagu bardzo mi się podoba i chciałbym taki nosić, kolor nicka dowolny

I TERAZ APEL: pośpieszmy się!! dużo graczy bezdomnych czeka na rozsądną propozycję ( m.in rozbitkowie z FC...! )
albo umówmy się, że pójdą wszyscy na kompromis, a w zaciszu domowym, w pracowni na strychu każdy będzie sobie opracowywał megabombastycznozajefajniacki tag i spotkamy się za miesiąc, by spokojnie przy kawce i ciastkach debatować sobie o priorytetach i wartościach estetycznych ....

No to ciach!!!!
Wzór powiedzmy, że wybrany
co do koloru, to wy wybierajcie, bo ja mam w tej kwestii umysł ograniczony do czerni i czerwieni xD

#51 2009-06-30 10:18:57

utopjec

Administrator

Punktów :   

aha przy propozycjach: najlepiej używać takich znaczków, które na tej stronie pójdą i przez gg mozna przesłać, to wiele ułatwi, choc jest pewnym ograniczeniem dla tag-konstruktorów... ale wierzę w Was

#52 2009-06-30 10:19:13

czarnywilk

Użytkownik

Punktów :   

Annette napisał:

utopjec napisał:

powiem tak...

No to ciach!!!!
co do koloru, to wy wybierajcie, bo ja mam w tej kwestii umysł ograniczony do czerni i czerwieni xD

jesli chodzi o kolor (czerwony i czarny) to w takiej bieliznie jak najbardziej ci pasuje ^^

Wiec jak mowi utop wybierzmy dzis jakis tag mniej wiecej a przez miesiac bedziemy sobie dyskutowac powoli i na spokojnie co by mozna poprawic

#53 2009-06-30 10:53:22

Belial

Nowy użytkownik

Punktów :   

Jestem za I'em.
Barwy ze screena Viba przypadły mi do gustu

#54 2009-06-30 11:26:10

Annette

Użytkownik

Punktów :   

czarnywilk napisał:

Annette napisał:

utopjec napisał:

powiem tak...

No to ciach!!!!

jesli chodzi o kolor (czerwony i czarny) to w takiej bieliznie jak najbardziej ci pasuje ^^

Wiec jak mowi utop wybierzmy dzis jakis tag mniej wiecej a przez miesiac bedziemy sobie dyskutowac powoli i na spokojnie co by mozna poprawic

Hmm czy wiesz coś na temat mojej bielizny?

#55 2009-06-30 13:04:05

kira

Nowy użytkownik

Punktów :   

a ja za żadne skarby nie chce kolorowych interpunkcji <3

#56 2009-06-30 17:53:32

czarnywilk

Użytkownik

Punktów :   

Annette napisał:

niestety nie ale mam bujna wyobraznie ^^

#57 2009-06-30 18:54:29

Annette

Użytkownik

Punktów :   

czarnywilk napisał:

Annette napisał:

niestety nie ale mam bujna wyobraznie ^^

xD xD xD

Stopka forum

RSS